Introduktion till bloggen Vårt Europa

Min blogg Vårt Europa är en enkel blogg till formen.

Jag kommer att berätta stort och smått och det kommer att vara baserat på vardag och verklighet. Jag skriver inte fiction och jag kommer ofta skriva långt och inleda med fotografier. Förebilden hittade jag i en engelsk blogg som har funnits länge.  Liksom min blogg har den ofta ganska långa, berättande faktabaserade texter och den har ofta mycket fotografi. Men den är fylligare och lite mer komplicerad än min Vårt Europa. Den är dessutom lokalhistorisk och har ingenting med migration att göra. Men jag gillar formen med de långa texterna och fotografierna.

Namnet Vårt Europa tackar jag en författarkollega för.

Med en blogg får jag ett forum för att berätta om människor jag möter och har mött – människor som befinner sig på flykt i Europa för att de har tvingats bort från sitt ursprungsland.  Allt kan ju inte bli böcker! Mycket kommer att handla om Grekland men jag anar att med tiden kommer också andra länder in. Som till exempel mitt eget hemland Sverige. Det kommer också att handla om asylpolitik, om EU och om konsekvenser av asylpolitik.

Bloggtexterna dominerar bildrutan, och till höger syns olika kategorier för blogginläggen. Än så länge är kategorierna framför allt Grekland, Kosovo, Andra länder och Tvingad tillbaka, men snart kommer också Frankrike – eller Paris – in som en kategori.

Vill ni veta mer om mig, mina böcker och vad jag skriver och har skrivit hänvisar jag till menyns rubriker. Om ni undrar över det avlånga svartvita fotografiet så är det taget i den mellansvenska flyktingförläggning där jag tillbringade mycket tid från 2001 och några år framåt. Den lille pojken Brian till vänster är i dag snart 18 år och bor med sin familj i Södertälje, för hela familjen har det gått mycket, mycket bra i Sverige. Daniella till höger var en karismatisk försvarare av mänskliga rättigheter redan i flyktingförläggningen, en kämpe. Hon återvände så småningom till Serbien och kom att kombinera progressiv företagsamhet med envis kamp för mänskliga rättigheter. Daniella gav mig mycket kunskap, hon var en brobryggare och det var tack vare henne jag kunde resa runt i Serbien, Bosnien och Kosovo 2005.

Varmt välkomna till Vårt Europa!

Annette Rosengren

Det här inlägget postades i Introduktion till bloggen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *